Back to the Future – DeLorean

Úton 2015. október 21. felé, hogy megakadályozzák Marty és Jennifer fiának rossz útra térését, Dr. Emmett “Doc” Brown, Marty McFly és Jennifer Parker beugrottak a brüsszeli autószalonra. Persze a jelenetet kivágták a filmből, de a szalonra látogatók testközelből találkozhatnak az időgéppel.

Az időgépet hajtó fluxus kondenzátort “Doki” 1955. november 5-én találta fel, amikor beverte a fejét a mosdóba, mikor a WC-n állva megpróbált felakasztani egy órát. A fluxus kondenzátor egy téglalap alakú dobozba zárt, három “Y” alakba elrendezett Geissler-féle csövet tartalmaz. Ez az eszköz teszi lehetővé, hogy amikor a DeLorean eléri a 88 mérföld/óra (141,6 km/h) sebességet, az autó rozsdamentes acél karosszériájával kölcsönhatásba lépve az autó utasa simán utazhasson a tér-idő kontinuumon át. A Dokinak 30 évébe tellett, míg végül sikerült elkészíteni a működő időgépet.

Bár az időgép elektromos működésű, meghajtásához nukleáris reakcióra van szükség, amely előállítja a szükséges 1,21 Gigawatt energiát. Doki persze elfelejtette megemlíteni, hogy az ehhez szükséges plutóniumot líbiai terroristák segítségével szerezte meg, így a leszámolás közben Marty véletlenül visszautazott 1955-be, nem kevés zűrzavart okozva szülei életében.

Mivel a reaktor megsérült, ahhoz, hogy Marty vissza tudjon utazni a jövőbe, Doki egy áramszedővel szerelte fel az autót, hogy a Hill Valley-i óratoronyba csapó villám erejét használják a szükséges 1,21 Gigawatt előteremtésére.

A villám különleges szerepet játszik a DeLorean életében. Miután Doki elutazott a jövőbe, egy fúziós reaktorral “Mr. Fusion”-nel szerelte fel, illetve átalakította, hogy az autó lebegni is tudjon, így nem kellett a földön gyorsulnia az időutazáshoz szükséges sebességre. Miután Biff ellopta a DeLoreant, és a múltba utazva átalakította a jövőt, Doki és Marty visszautazott 1955-be, hogy helyrehozzák a jövőt, ám ekkor villám csapott az autóba és az Dokival együtt visszarepült 1885-be. A sérült autót helyrehozva Marty visszautazik 1885-be, hogy megmentse Dokit, ahonnan egy gőzmozdony segítségével sikerül ismét visszajutni a jövőbe.

 

Written by:

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *