From Afar – A Magenta Jegesmedve Titka

Még mindig a Quantum of the Seas-nél maradva, van egy “aprócska” eleme a hajónak, ami azonnal szemet szúr az embernek. Nem, sajnos nem a North Star az, mivel az üvegezett falú gömböt és a mozgató karját még nem szerelték fel a hajóra. Az hajó imponáló méretei már messziről látszanak, a kékes-szürke és fehér festés elegáns megjelenést ad a hajónak, és ekkor a nézelődő szemét megüti egy rózsaszín-lila “állat”. Az első gondolatom: “Ezmiez?”

A kérdésre már itthon kaptam választ, amikor is kiderült, hogy az állat egy jegesmedve. És magenta.

A jegesmedve a Quantum of the Seas fedélzetén látható “Amiért Élni Érdemes” című tárlat keretében összegyűjtött 2980 műalkotás egyike.

A “From Afar” – Távolról nevet viselő mackó mindenképp figyelemfelkeltő alkotás. 10 méter magas, a súlya 8 tonna, és 1340 fémháromszögből épül fel. Az alkotás célja, hogy csodálatot vívjon ki a vendégekből, és rávegye őket, hogy csodálják a távolból (és a hajót is), és a fedélzeten intimebb kapcsolatot alakítsanak ki.

Az biztos, hogy senkinek a figyelmét nem kerülheti el a szobor, ahol a hajó megfordul, de valószínű, hogy a többi összegyűjtött alkotás is érdekes lesz. Ezek között a második legnagyobb a “Crossing” nevet viselő alkotás lesz, amely 210 alumínium, rozsdamentes acél, akril, zománc pillangót mutat be.

 

Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *